« Terug naar agenda

11 nov 2017

Amsterdam - Van Gogh op gevoel

Het programma Van Gogh op gevoel bestaat uit een interactieve rondleiding en een aanraaksessie, waarin een beroep wordt gedaan op verschillende zintuigen.

Speciaal getrainde rondleiders nemen de bezoekers mee door het museum, waar het verhaal van Van Gogh wordt toegelicht aan de hand van zijn schilderijen uit de vaste collectie. In een speciaal ingericht atelier vindt vervolgens een aanraaksessie plaats. Relievo’s, hoogwaardige 3D reliëfreproducties Van Goghs schilderijen, staan daarbij centraal. Het is daarmee voor het eerst mogelijk een van de meest kenmerkende dingen van Van Gogh te voelen: zijn verftoets.

De voelsessie wordt aangevuld met andere objecten zoals een maquette en schildermateriaal. Daarnaast worden de andere zintuigen ook geprikkeld met behulp van reukobjecten en muziek.

Aanmelden

Aanmelden voor Van Gogh op gevoel kan via 020-5705907 of vangoghopgevoel@vangoghmuseum.nl.

Kosten zijn € 17 museumentree, inclusief voelsessie, begeleider heeft gratis toegang. Meer informatie vind je op de website van het Van Gogh Museum.

Data

Het programma vindt in 2017 plaats op de volgende zaterdagen, telkens van 10.00-12.00 uur: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni, 9 september, 14 oktober, 11 november.

Tijd
11 november, 10:00 - 12:00
Locatie
Van Gogh Museum:
Amsterdam
Link
https://www.vangoghmuseum.nl/nl/zien-en-doen/van-gogh-op-gevoel
-

Logo Koninklijke Visio Advertentie Museumkaart: Origineel cadeau? Museumkaart. Op werkdagen voor 15 uur besteld, morgen in huis in aantrekkelijke cadeauverpakking.

Logo VSBfonds