« Terug naar agenda

22 apr 2017 t/m 3 sep 2017

Haarlem - Ik zie, ik zie...humor

De tentoonstelling Ik zie, ik zie … in het Frans Hals museum is een uitnodiging aan de bezoeker om beelden in het museum ‘op het tweede gezicht’ te bekijken. Er valt immers nog een wereld te ontdekken in het museum: details op ramen, tegeltjes, meubilair en natuurlijk op schilderijen.

Dit jaar heeft het museum professionele humoristen (cabaretiers, schrijvers etc.) gevraagd om met aanwijzingen en beschrijvingen van details hun verrassende bevindingen en onverwachte associaties met het publiek te delen. Daarmee opent zich voor de bezoeker niet alleen een wereld van prachtige verhalen maar wordt ook de verbeelding tot het uiterste geprikkeld.

Eén van de professionals die aan dit project meewerkt is de blinde caberetier Vincent Bijlo. Hij heeft een tactiel boek (voelboek) laten maken over de Regentessen van het Oudemannenhuis van Frans Hals dat tijdens deze tentoonstelling te zien is.

Tijd
22 april, 8:00 - 3 september, 17:00
Locatie
Frans Hals Museum:
Groot Heiligland 62, Haarlem
Link
http://www.franshalsmuseum.nl
-

Logo Koninklijke Visio Advertentie Museumkaart: Origineel cadeau? Museumkaart. Op werkdagen voor 15 uur besteld, morgen in huis in aantrekkelijke cadeauverpakking.

Logo VSBfonds