« Terug naar agenda

1 sep 2018

Scheveningen - Rondleiding Museum Beelden aan Zee

Door een speciaal opgeleide medewerker van het museum word je samen met je eventuele begeleider, in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijken/bevoelen jullie vorm, textuur en mate van abstractie.

Op 7 juli, 4 augustus en 1 augustus gaat de rondleiding in Museum Beelden aan Zee door de tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Johan Creten (1963). De Belgische kunstenaar Johan Creten (1963) is een grote internationale naam op het gebied van hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werk is opgenomen in de meest prestigieuze particuliere collecties. Ook had hij al eens een tentoonstelling in het Louvre in Parijs.

Creten heeft met zijn opmerkelijke keuze voor gebakken en geglazuurde klei gezorgd voor een revival van de keramiek, zoals Picasso dat deed in de jaren ’50.

Zijn werk is monumentaal, kleurig, fascinerend en gelaagd van betekenis. Hij combineert vaak historische verwijzingen met actuele thema’s. Een leuke bijkomstigheid is dat Creten de maker is van één van de 11 Friese fonteinen, nl. de monumentale vleermuisfontein in Bolsward. Meerdere modellen van deze fontein zijn in de tentoonstelling opgenomen.

Veel van de beelden mogen tijdens de rondleiding worden aangeraakt.

Tijd
1 september, 11:00 - 12:45
Locatie
Museum Beelden aan Zee:
Scheveningen
Link
http://www.beeldenaanzee.nl/nl/beelden-aan-zee-0
-