Museum van Loon

Museum van Loon

Overzicht van de blauwe kamer in Museum van Loon, de kamer is ingericht met allerlei blauwe details en er zijn veel oude ornamenten te zien

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer uit van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde. 

In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum.

Locatie
Keizersgracht 672, 1017 ET Amsterdam (Noord-Holland)
Website
https://www.museumvanloon.nl/
Openingstijden
Openingstijden
Toegankelijkheid
  • Aangepaste rondleidingen
  • Geleidehonden toegestaan
  • Begeleiding

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Museum van Loon organiseert rondleidingen voor blinden en slechtzienden, zie voor meer informatie en de data hun website. Lees ook het interview over hoe de rondleidingen tot stand zijn gekomen.

Meer informatie?

Help ons meer informatie over de toegankelijkheid van dit museum te verzamelen. Vul de Museum4All-vragenlijst in!

Reacties

Wat zijn jouw ervaringen met dit museum? Laat je reactie horen!

Jouw reactie