Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam - Kindertentoonstelling Professor Plons

Foto: Mike Bink

In het Maritiem Museum Rotterdam leer je alles over het maritieme verleden van Nederland. Vroeger, nu en in de toekomst. Kinderen komen in het museum volop aan hun trekken.

Naast de presentatie van de Rotterdamse haven ‘MainPort Live’, de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’ en de expo ‘Geen zee te hoog’ kun je in het museum jaarlijks drie tot vier nieuwe exposities bezoeken. 

Locatie
Leuvenhaven 1, 3011 EA Rotterdam (Zuid-Holland)
Routebeschrijving
Website
http://www.maritiemmuseum.nl
Openingstijden
Openingstijden
Toegankelijkheid
  • Rolstoelvriendelijk
  • Geleidehonden toegestaan

Hoe toegankelijk is dit museum?

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is goed toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen in de tentoonstelling overal aan zitten en op klimmen, ook als ze in een rolstoel zitten. Speciaal voor kinderen met een visuele beperking is het prettig dat er contrasterende kleuren zijn gebruikt. Op de vloer is een looproute aangegeven met vrolijk gekleurde vissen – ook leuk voor kinderen die wel goed zien. 

In de rest van het museum zijn (nog) geen speciale aanpassingen voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking. Toegankelijkheid staat bij het museum echter wel op de agenda. Het personeel zet zich actief in om iedereen welkom te laten voelen.

Verder lezen: Maritiem Museum gaat voor toegankelijkheid.

Meer informatie?

Help ons meer informatie over de toegankelijkheid van dit museum te verzamelen. Vul de Museum4All-vragenlijst in!

Reacties

Wat zijn jouw ervaringen met dit museum? Laat je reactie horen!

Jouw reactie