Over Museum4all

Museum4all is een online museumgids met speciale aandacht voor mensen die minder goed zien.

Het doel van Museum4all is mensen te inspireren musea te bezoeken en musea te laten zien hoe je met eenvoudige aanpassingen de toegankelijkheid voor mensen die slechter zien kan verbeteren.

Wie werken eraan mee?

Museum4all wordt beheerd door Karlijn de Winter en Marjolein Kal. 

Karlijn de Winter, communicatieprofessional en oprichter Museum4all. Karlijn heeft veel ervaring opgedaan in het bereiken van mensen die minder goed zien. Daarnaast heeft ze zelf een oogaandoening en is ze groot museumliefhebber. Met Museum4all wil ze anderen inspireren en laten zien wat de mogelijkheden zijn van musea voor mensen met minder zicht. E-mail: info@museum4all.eu.

Marjolein Kal, erfgoedprofessional, mede-oprichter en toegankelijkheidsadviseur. Marjolein is gespecialiseerd in hoe slechtzienden objecten zien en hoe musea hun collectie beter zichtbaar kunnen maken. Via de website wil ze museummedewerkers enthousiasmeren om zich voor deze doelgroep in te zetten. E-mail: marjolein@museum4all.eu.

Hoe is Museum4all ontstaan?

Museum4all is tot stand gekomen dankzij crowdfunding via Voordekunst.nl. Meer dan 30 donateurs, onder wie particulieren, bedrijven en het VSB Fonds, hebben een bijdrage geleverd aan het project. Het is aan hen te danken dat het idee voor de website uiteindelijk realiteit is geworden.

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@museum4all.eu.

  • Audiotours die vanzelf starten

    Podcatcher in museum

    Een audiotour waarbij je geen nummertje hoeft in te toetsen, maar die vanzelf het juiste fragment laat horen: dat is voor iedereen makkelijk, maar zeker voor mensen die minder goed zien. Steeds meer musea…

  • Verzetsmuseum wint RAAK Stimuleringsprijs 2018

    Dankwoord van het Verzetsmuseum bij ontvangst RAAK Stimuleringsprijs 2018

    De RAAK Stimuleringsprijs 2018 is in de wacht gesleept door het Verzetsmuseum Amsterdam. Het museum ontvangt 30.000 euro en advies van een specialist en materiaal om een toegankelijke tentoonstelling voor…